Toorjuustukook
Koostisosad:
Põhi: 8 digestive küpsist, 50g sulatatud võid
täidis: 75g suhktut, 2 muna, 400g toorjuustu, 1 tl vanillisuhtrut
kate: 250g hapukoort, 2 sl suhkrut, 1 tl vanillisuhkrut
kaunistuseks: värskeid marju
Valmistamine:
Sega purustatud küpsised ja sulatatud või. Suru küpsisepuru 22-24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmkappi.
Valmista täidis. Sega kõik koostisosad omavahel, soovi korral vahusta kergelt. Toorjuust peaks olema toasoe. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. Võta kook ahjust välja ja lase 20 minutit jahtuda.
Sega suhkur, hapukoor, vanill ja vala jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud. Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda.
Serveeri värskete marjadega: lisa maasikaid, mustikaid või muid meelepäraseid marju
LEAVE A COMMENT