Toorjuustukook

Koostisosad:
Põhi: 
8 digestive küpsist, 50g sulatatud võid

täidis: 75g suhktut, 2 muna, 400g toorjuustu, 1 tl vanillisuhtrut

kate:  250g hapukoort, 2 sl suhkrut,  1 tl vanillisuhkrut

kaunistuseks: värskeid marju

 

Valmistamine:

Sega purustatud küpsised ja sulatatud või. Suru küpsisepuru 22-24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmkappi.

Valmista täidis. Sega kõik koostisosad omavahel, soovi korral vahusta kergelt. Toorjuust peaks olema toasoe. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. Võta kook ahjust välja ja lase 20 minutit jahtuda.

Sega suhkur, hapukoor, vanill ja vala jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud. Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda.
Serveeri värskete marjadega: lisa maasikaid, mustikaid või muid meelepäraseid marju

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *